cestoviny s fazuloi

Veľmi rada robím cestoviny, pretože sú rýchle, jednoduché a chutia výborne. Taktiež ich ale chcem urobiť čo najviac výživné. A tak vznikla aj táto chutná a sýta kombinácia cestovín s červenou fazuľou.

Vždy mám v zásobe fazuľu z konzervy, varenie je tak oveľa jednoduchšie – hlavne keď človek potrebuje navariť z toho „čo dom dal“ 🙂 Taktiež mám zásobu hotových paradajkových omáčok, ktoré už len vylepším obľúbenými čerstvými surovinami.

A výsledkom je síce síce jednoduché, ale hodnotné a chutné jedlo počas týždňa.

Tieto cestoviny som ešte vylepšila domácimi krutónmi z olivovej ciabatty (dobrovoľné). Sú krásne chrumkavé, nasiaknuté olivovým olejom a k paradajkovým cestovinám sa skvele hodia.

Potrebujeme:

  • pol balenia obľúbených cestovín
  • hotovú paradajkovú omáčku (ja som mala Bolognese)
  • konzervu červenej fazule
  • červenú cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • tvrdý syr alebo parmezán podľa chuti
  • balenie cherry paradajok
  • soľ
  • mleté čili
  • olivový olej
  • čerstvú bazalku na ozdobu

Na krutóny:

  • ciabatta (alebo iné biele pečivo)
  • olivový olej

Postup:

Ako prvé dáme variť cestoviny do osolenej vody (asi na 12 minút) a pustíme sa do omáčky.

Na olivovom oleji opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme prepolené cherry paradajky, mierne osolíme a ďalej opekáme, aby nám padarajky pekne zmäkli.

Ďalej pridáme hotovú omáčku, opláchnutú fazuľu, trochu čili a strúhaný syr, ktorý sa po chvíli roztopí. Keď máme cestoviny hotové, zlejeme ich a pridáme k omáčke, dobre premiešame.

Na záver si pripravíme krutóny. Kúsky pečiva jednoducho natrháme alebo nakrájame na malé kúsky a dozlatista opečieme na olivovom oleji.

Cestoviny podávame s krutónmi a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!

 

cestoviny s fazulou
Share: