
Veľmi rada robím cestoviny, pretože sú rýchle, jednoduché a chutia výborne. Taktiež ich ale chcem urobiť čo najviac výživné. A tak vznikla aj táto chutná a sýta kombinácia cestovín s červenou fazuľou.
Vždy mám v zásobe fazuľu z konzervy, varenie je tak oveľa jednoduchšie – hlavne keď človek potrebuje navariť z toho „čo dom dal“ 🙂 Taktiež mám zásobu hotových paradajkových omáčok, ktoré už len vylepším obľúbenými čerstvými surovinami.
A výsledkom je síce síce jednoduché, ale hodnotné a chutné jedlo počas týždňa.
Tieto cestoviny som ešte vylepšila domácimi krutónmi z olivovej ciabatty (dobrovoľné). Sú krásne chrumkavé, nasiaknuté olivovým olejom a k paradajkovým cestovinám sa skvele hodia.
Potrebujeme:
- pol balenia obľúbených cestovín
- hotovú paradajkovú omáčku (ja som mala Bolognese)
- konzervu červenej fazule
- červenú cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- tvrdý syr alebo parmezán podľa chuti
- balenie cherry paradajok
- soľ
- mleté čili
- olivový olej
- čerstvú bazalku na ozdobu
Na krutóny:
- ciabatta (alebo iné biele pečivo)
- olivový olej
Postup:
Ako prvé dáme variť cestoviny do osolenej vody (asi na 12 minút) a pustíme sa do omáčky.
Na olivovom oleji opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak. Po chvíli pridáme prepolené cherry paradajky, mierne osolíme a ďalej opekáme, aby nám padarajky pekne zmäkli.
Ďalej pridáme hotovú omáčku, opláchnutú fazuľu, trochu čili a strúhaný syr, ktorý sa po chvíli roztopí. Keď máme cestoviny hotové, zlejeme ich a pridáme k omáčke, dobre premiešame.
Na záver si pripravíme krutóny. Kúsky pečiva jednoducho natrháme alebo nakrájame na malé kúsky a dozlatista opečieme na olivovom oleji.
Cestoviny podávame s krutónmi a čerstvou bazalkou. Dobrú chuť!


Leave a Comment