šalát s hermelínom a vajcom

Tento šalát si robíme najradšej. Je super chutný, delikátny aj sýty. Podobný šalát som už na blogu publikovala a recept nájdete tu. Rozdiel je v tom, že starší šalát je na „teplý“ spôsob a dávam doň aj opečenú tekvicu a batáty.

Táto verzia je o niečo rýchlejšia a je to proste skvelá pochúťka na obed alebo večeru.

Potrebujeme:

  • balenie miešaného šalátu
  • cherry paradajky
  • červenú cibuľu
  • avokádo
  • bielu bagetu
  • vajíčka
  • hermelín
  • olivový olej
  • soľ
  • prosciutto

 

Postup:

Ako prvé dáme variť vajíčko a pripravíme si domáce krutóny. Bagetu nakrájame na kocky. Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme bagetu. Dobre premiešame, aby nasiakla olivový olej a necháme opražiť dochrumkava. Hotové krutóny preložíme do misky.

Na rozohriatu panvicu pridáme zas trochu oleja a rozpolené cherry paradajky, ktoré dozlatista opečieme. Keď sú paradajky hotové, vyberieme ich do misky.

Na panvicu zas pridáme trošku olivového oleja a položíme hermelín, ktorý na miernom plameni z oboch strán opečieme dozlata.

Medzitým ako sa nám postupne pripravia suroviny na sporáku, nakrájame čerstvé ingrediencie. Do misky dáme šalát, ktorý mierne pokvapkáme olivovým olejom a posolíme. Pridáme cherry paradajky, cibuľku, avokádo a krutóny. Na túto zmes položíme vajíčko, hermelín a natrháme kúsky prosciutta. Je to perfektná kombinácia 😉

zdravý šalát na večeru

zdravy salat recept

Share: