Tento šalát si robíme najradšej. Je super chutný, delikátny aj sýty. Podobný šalát som už na blogu publikovala a recept nájdete tu. Rozdiel je v tom, že starší šalát je na „teplý“ spôsob a dávam doň aj opečenú tekvicu a batáty.
Táto verzia je o niečo rýchlejšia a je to proste skvelá pochúťka na obed alebo večeru.
Potrebujeme:
- balenie miešaného šalátu
- cherry paradajky
- červenú cibuľu
- avokádo
- bielu bagetu
- vajíčka
- hermelín
- olivový olej
- soľ
- prosciutto
Postup:
Ako prvé dáme variť vajíčko a pripravíme si domáce krutóny. Bagetu nakrájame na kocky. Na panvici si zohrejeme olivový olej a pridáme bagetu. Dobre premiešame, aby nasiakla olivový olej a necháme opražiť dochrumkava. Hotové krutóny preložíme do misky.
Na rozohriatu panvicu pridáme zas trochu oleja a rozpolené cherry paradajky, ktoré dozlatista opečieme. Keď sú paradajky hotové, vyberieme ich do misky.
Na panvicu zas pridáme trošku olivového oleja a položíme hermelín, ktorý na miernom plameni z oboch strán opečieme dozlata.
Medzitým ako sa nám postupne pripravia suroviny na sporáku, nakrájame čerstvé ingrediencie. Do misky dáme šalát, ktorý mierne pokvapkáme olivovým olejom a posolíme. Pridáme cherry paradajky, cibuľku, avokádo a krutóny. Na túto zmes položíme vajíčko, hermelín a natrháme kúsky prosciutta. Je to perfektná kombinácia 😉
Leave a Comment