Už dlhšie som si chcela pripraviť poctivé domáce musli na raňajky. Lenže väčšina receptov sa pečie v rúre a mne sa akosi nechcelo robiť takú veľkú dávku. Chcela som len niečo jednoduché, rýchle a hlavne chrumkavé. A presne také domáce musli som si aj spravila.
Keďže som nemala doma oriešky, hrozienka a ďalšie dobroty, ktoré sa väčšinou do musli dávajú, to moje bolo naozaj jednoduché – len zo 4 ingrediencií. A úplne to stačilo. Samozrejme si do svojho musli môžete pridať všetko to, čo máte radi. Napríklad oriešky, semiačka, sušené ovocie či kúsky čokolády.
Tu je základný recept a postup na domáce musli z panvice.
Potrebujeme:
- ovsené vločky (na 2 porciu asi 3-4 PL)
- kokosové čipsy
- med
- kúsok masla
Postup:
- Ovsené vločky dáme na nepriľnavú panvicu a na miernom ohni nasucho opekáme pár minút. Vločky popritom stále premiešavame. PO chvíli zhnednú a začnú rozvoniavať. Vtedy pridáme aj kokosové čipsy a s vločkami ich ešte chvílu opekáme.
- Hotové vločky a kokos presypeme na tanier a na panvicu dáme roztopiť kúsok masla (asi 30 gramov). Do rozpusteného masla pridáme podľa chuti med a spolu premiešame. Ihneď pridáme naše opečené vločky s kokosom a dobre premiešame, nech hmota obalí každý kúsok.
- Musli odstavíme z ohňa, vysypeme na tanier a necháme chvíľu chladnúť a tuhnúť. Je dobré rozdeliť hmotu na menšie kúsky, aby vám nestuhli príliš veľké hrudky. Po pár minútach je domáce musli pripravené na podávanie.
Leave a Comment