Môj tip na jednoduchý zdravý obedík. Nie je na škodu oddýchnuť si trochu od mäsa a pripraviť si niečo ľahšie. Takto pripravené tofu chutí aj môjmu frajerovi 🙂
Potrebujeme:
- udené tofu
- ryžu
- šapmiňóny
- cibuľu
- 2 menšie mrkvy
- cherry paradajky
- baby špenát
- avokádo
- olivový olej
- maslo
- soľ, čierne korenie
Postup:
Najprv si dáme variť ryžu a zatiaľ si pripravíme zeleninu. Na olivovom oleji speníme cibuľku a pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu. Chvíľu popražíme, osolíme a podlejeme trochou vody. Následne mrkvu prikryjeme pokrievkou a necháme podusiť domäkka.
Na panvici rozohrejeme trochu masla s olivovým olejom, pridáme na kocky nakrájané tofu a posypeme sušeným cesnakom. Tofu premiešavame a opekáme do zlatista. Keď je tofu hotové, odstavíme ho a dokončíme zeleninu.
K mrkve pridáme nakrájané šampiňóny a prepolené cherry paradajky. Dochutíme čiernym korením a necháme zmäknúť a odpariť prebytočnú tekutinu. Na záver primiešame baby špenát.
Tofu podávame s ryžou, zeleninou a navrch nakrájame čerstvé avokádo.
Je to výborná kombinácia plná živín a chute sa pekne dopĺňajú.
Leave a Comment